7'den 70'e edebiyat, kültür ve çocuk mottosuyla ilk sayısını Ağustos'ta yayımlayan Yedi Yetmiş Dergi'nin ikinci sayısı da raflardaki yerini aldı.
Bu sayının kapağında kapağında Samed Behrengi’nin dünyaca ünlü masalı Küçük Kara Balık var. Bu sebeptendir ki ikinci sayıyı denizi arayan tüm Küçük Kara Balıklara ithaf ediyor YediYetmiş. Derginin içinde Küçük Kara Balık’tan pasajlar ve yazarın hayatı dışında 22 ayrı çocuk yazarından öyküler yer alıyor. Bu sayıda yer alan usta isimlerden bazıları ise şunlar: Ahmet Büke, Meltem Gürle, Refik Durbaş, Yalvaç Ural, Necati Tosuner, Ataol Behramoğlu.
Çocuklara edebiyatçılarımızı tanıtmak, onları sıkmadan okumaya alıştırmak için önemli bir görev üstlenen dergi, ailelerin çocuklarıyla birlikte okumaktan keyif duyacakları bir hale bürünmüş. Otizm'den doğamızı korumaya kadar pek çok konuya değinen dergi için farkındalık yaratmak temel gaye.