Geçtiğimiz aylarda Zeytinburnu Belediyesi tarafından Merkezefendi'de hizmete açılan Şehir Kütüphanesi, sessiz sakin konumu ve alışılagelmişin dışında hizmetleriyle kısa sürede kitapseverlerin uğrak noktası oldu. Resmi açılışının yıl sonunda yapılması planlanan kütüphanede kitap okuyan ya da ders çalışan herkese çay, çorba ve kahve ücretsiz servis ediliyor. Kütüphaneye, üniversite ve kurs sınavlarına hazırlanan öğrenciler kadar araştırma yapmak ve kitap okumak için de pek çok yetişkin bireyler geliyor. Sabah 09.00 ile gece 24.00 saatleri arasında hizmet veren kütüphanede şu an 20 bin kitap bulunuyor.
Kütüphane sorumlusu Hazel Yılmaz "Kütüphanemizde 2017 yılı itibariyle 50 bin kitap bulundurmayı hedefliyoruz. Kitaplarımızın kaydı devam ettiği için şu an sadece ödünç kitap verebiliyoruz. Okulların açılmasıyla birlikte kütüphanemize olan ilgi de arttı. Öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda kütüphanemize farklı türde kitaplar da kazandıracağız.
Toplumun bilgiye ihtiyacı var. Zeytinburnu Belediyesi bu eksikliği gördüğü için kütüphaneyi açmaya karar verdi. İnsanlara kütüphanelerin sıkıcı değil de eğlenceli yerler olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Gün boyu ziyaretçilerimize her türlü içeceği ücretsiz olarak servis ediyoruz." diyor.