Basın Bülteninden:
Çok ödüllü öykücü Ahmet Büke'nin küçükler için yazdığı ilk 2 kitap, "Zeyno Kitapları"adıyla takımlandı. Geleneksel aile modelini tepetaklak eden bu resimli öykü kitaplarını sanatçı Sedat Girgin desenledi.
Usta sanatçı Behiç Ak, büyük küçük tüm okurlarının vazgeçilmezi haline gelen kitap koleksiyonuna 2 kitap ekledi: Yeni çocuk romanı Bulutlara Şiir Yazan Çocuk ile ünlü resimli öykü kitabı Gökdelene Giren Bulut'un yenilenmiş baskısı.
Sevgili Öğretmenim adlı öykü kitabıyla 2017 Naim Tirali Öykü Ödülü'ne değer görülen usta yazar Necati Güngör'ün yeni öykü kitabı Bir Hikâye Yaz İçinde İnsan Olsun raflara çıktı.
Edebiyatımızın ince kalemlerinden, öykücü Leyla Ruhan Okyay yeni çocuk romanı Bulut Delisi ile okurlarını unutulmaz bir Kars yolculuğuna davet etti.
Romanları ve öykülerinde gençliğin gelgitlerini konu eden Mine Soysal yeni romanı Daralan'da yoksul bir mahallede bambaşka iki delikanlının dokunaklı yaşamlarına ayna tuttu.
Çağdaş edebiyatımızı çocuklar ve gençlerle yakınlaştıran ödüllü Köprü Kitaplarkoleksiyonunun 20. kitabı, şair, yazar Çiğdem Sezer'in Hayat Pastanesi adlı gençlik romanı oldu.
Fransız yazar Brigitte Labbé'nin yarattığı çok sevilen "Çıtır Çıtır Felsefe" dizisi, Anlaşmak ve Anlaşamamak ile 30 kitaba ulaştı. Bu kitabı da dizinin çevirmeni Azade Aslan Türkçe'leştirdi.
Edebiyatımızın güçlü kalemlerinden Sevgi Saygı, küçük okurları için 4 kitaplık eğlenceli bir dizi hazırladı. Çocukluk hayallerini, arkadaşlık ve dayanışmayı işleyen "Yasemin ve Lavanta" dizisi, Merve Atılgan'ın renkli resimleriyle canlandı.
İzmirli sevilen yazar Hacer Kılcıoğlu çocuklar için anlattığı 10 öyküden oluşan Havaya Bak adlı son kitabında duyguların, yağmurla, rüzgârla, karla, güneşle uyumunu düşündürdü.
Çocuk edebiyatımızın sevilen yazarı Gülsevin Kıral yeni çocuk romanı Belalı Dörtlüye Karşı'da, sınıf arkadaşlarının el ele verip zorbalara direnmesini hicvetti.
Etkileyici anlatımı ve temalarıyla kısa sürede çok sayıda sadık okur edinen yazar Ömer Açık, son romanı Montsuzlar ile her yaştan okurun zihninde yeni sorular uyandırmayı başardı.
Çocuk romanlarıyla dikkati çeken Füsun Çetinel, ilk gençlik romanı Duvarda 3 Hafta ile okurlarını, Almanya'daki bir çalışma kampında buluşan birbirinden çok farklı gençlerin barışçıl dünyasına kattı.
Çocuk edebiyatımızın genç yazarlarından, çevirmen, editör Gökçe Ateş Aytuğ, tek bir ağacın bile aslında neleri simgeleyebileceğini düşündürdüğü son romanı Maya'nın Ağacı'nı çocuklar için yazdı.
Opera sanatçısı Kaan Elbingil'in, küçük okurlarının çok sevdiği Berk Mucit Oldu'nun ardından yazdığı ikinci komik kitabı Berk Operacı Oldu'yu yine Merve Atılgan resimledi.
Şair Cahit Ökmen ilk çocuk şiirleri kitabı Portakal Yıldızı ile çok sevildi. Kitap, sanatçı Sadi Güran'ın sıradışı desenleriyle değerli bir albüm niteliğinde.
Genç sanatçı Gökçe İrten'in küçükler için hazırladığı ilk "sessiz" kitabı Kim Bu Gelen? yılın en sevilen resimli kitaplarından oldu.
Öpücük Ne Renktir? ile ülkemizde de çok sevilen Katalan sanatçı Rocio Bonilla ikinci resimli öyküsü Dünyanın En Yüksek Kitap Dağı ile okurlarını sevindirdi.
Ödüllü Fransız yazar Jo Hoestlandt'ın yüreğe dokunan naif çocuk romanı Kocaman Kalpli, Azade Aslan çevirisiyle Türkçe'leşti.
İtalyan yazar Anna Lavatelli'nin, Amazon Nehri'nde turlayan bir gemide çalışan aşçı çocuğun hikâyesini anlattığı Harika Tarif'i dilimize Nilüfer Uğur Dalay çevirdi.
ON8'in genç kitaplığına 2017'den kalanlar!
Çağdaş gençlik edebiyatının ülkemizdeki öncü markası ON8, 2017'deki kitap seçimleriyle yine dikkatleri topladı. 15 yaş üstü edebiyatseverlerin ilgiyle takip ettiği ON8, edebiyatımızın özgün yazarlarıyla birlikte dünyadan yeni iki yazarı ilk kez okurla buluşturdu.
Ödüllü öykücü Neslihan Önderoğlu, hayata tutunmaya çalışan bir ailenin dramını, kentsel dönüşüm ekseninde kaleme aldığı çarpıcı romanı Ay Dolandı ile çok konuşuldu.
2017 Dağlarca Şiir Ödülü'ne değer görülen şair, yazar Çiğdem Sezer, yeni romanı Saklı Bahar'da, farklı yollardan gelip yaşamları kesişen dört gencin hikâyesini anlattı.
Avustralyalı ödüllü yazar Karen Foxlee, Gece Mavisi Elbise adlı çarpıcı romanında, babasıyla karavanda yaşayan bir genç kızın gizemlerle sarmalanan yalnızlığına odaklandı.
Alman yazar Susan Kreller, Karda Birdoksan adlı romanında yaşıtlarından "farklı" bir delikanlının ilk aşk acısını anlatırken, okuru göçmen bir ailenin ürkek yaşamına konuk etti.
Günışığı Kitaplığı 2018'de yayımlayacağı yeni kitaplarla, her yaştan okurlarının kitaplıklarında, kütüphanelerde ve kitapçılarda yeni raflar yaratmayı, edebiyat coşkusunu paylaşmayı sürdürecek.
Edebiyat Haberleri
28.12.2017